Rondreizen Cambodja

Dit is Cambodja!

Over Cambodja

Rondreizen door Cambodja is heel bijzonder! Veelzijdig en fotogeniek. In Cambodja zijn de mensen ontzettend vriendelijk en het land is volop in ontwikkeling. Soms zou je bijna vergeten dat Cambodja nog steeds een derdewereldland is. Toch behoren Cambodja en Laos tot de armste landen in Zuidoost-Azië. Wel vind je hier steeds meer moderne voorzieningen en er is zelfs een westerse koffiecultuur ontstaan. Dit kom je vooral tegen in de steden Phnom Penh en Siem Reap. Het straatbeeld wordt afgewisseld met kleurrijke ‘streetfood’ stalletjes, lokale restaurants en luxe eetgelegenheden met gerechten uit heel de wereld. Zo heb je in Siem Reap zelfs een geweldig Grieks restaurant. Maar onderschat de Cambodjaanse keuken zelf niet. Met heerlijke curries en lekkere BBQ-gerechten.

Ook het rondreizen door Cambodja is de laatste jaren veel gemakkelijker geworden. Dit komt vooral door de verbeterde infrastructuur en hygiëne. Door het unieke karakter van Cambodja, en de ongeëvenaarde gastvrijheid, staat het land al vele jaren op menig ‘bucket list’. Uiteraard ook dankzij het ultieme hoogtepunt; het Angkor Wat Tempelcomplex.

Bijzondere geschiedenis

Naast deze mooie geschiedenis kent Cambodja helaas ook een hevige en meer recente geschiedenis. Na de Vietnamoorlog greep de Rode Kmer de macht, en Cambodja raakte in een burgeroorlog. Deze roerige geschiedenis zorgt ervoor dat Cambodja enkele indrukwekkende plekken heeft die bezocht kunnen worden. Zoals het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields rondom Phnom Penh. Deze laten je beide een intrigerend stukje geschiedenis zijn iet deze burgeroorlog. Maar ook het landmijnen museum in de buurt van Siem Reap is bijzonder. Deze bezienswaardigheden zullen een onuitwisbare indruk achterlaten, maar behoren gelukkig tot de geschiedenis…

Rondreizen door Cambodja

Cambodja kent erg veelzijdige en prachtige landschappen. Van dichte jungles rond Siem Reap, de Cardamom Mountains, Koh Andet en bij de grens van Vietnam. Tot hoge heuvels bedekt met dennenbossen en een aangenaam koel klimaat in Mondulkiri. Tijdens het rondreizen door Cambodja zie je veel lokale families die samen op de velden werken. Overal kom je in contact met de vriendelijke lokale bevolking en hun eigenwijze keuken. Daarnaast word je vaak welkom geheten met een beeldschone en krachtige glimlach. Uiteraard kun je een rondreis door Cambodja ook perfect combineren met een bezoek aan buurlanden Thailand, Laos of Vietnam. Nog meer genieten!

Kaart

Hoogtepunten

Reisinformatie

Wat is de beste reistijd?

Cambodja kent een tropisch klimaat en heeft drie verschillende seizoenen. Het droge seizoen loopt van november tot maart. Dit is de beste reistijd voor een rondreis door Cambodja. Het is droog en de temperaturen zijn wat lager met een gemiddelde van 20 tot 28 graden Celsius. Het droge seizoen loopt langzaam over….

LEES MEER OVER BESTE REISTIJD CAMBODJA…

Heb ik een visum nodig?

Voor je vakantie naar Cambodja heb je een paspoort nodig dat bij vertrek uit Cambodja nog 6 maanden geldig is. Daarnaast heb je een visum voor Cambodja nodig. Deze kun je heel gemakkelijk bij aankomst in Cambodja krijgen. Deze kost ongeveer 35 tot 38 Amerikaanse Dollar per persoon en is 30 dagen geldig….

LEES MEER OVER VISUM CAMBODJA…

Heb ik inentingen nodig?

Voor een reis naar Cambodja worden vaccinaties aangeraden. Je kunt hierover contact opnemen met je huisarts of GGD Reisvaccinaties. Wil je meer informatie hebben over de benodigde vaccinaties dan kun je ook kijken bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. En teven ook op Thuisvaccinatie.nl.

LEES MEER OVER VACCINATIES CAMBODJA…

Wat is het recente reisadvies?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kun je voor Cambodja het meest recente reisadvies vinden. Hou dit echter altijd even in de gaten, of stel een automatische melding in. Hiermee ben je altijd op de hoogte van het meest recente reisadvies tijdens je vakantie. Uiteraard doen wij dat ook….

LEES MEER OVER REISADVIES CAMBODJA…

Voorbeeldreizen