Fietsen door Ayutthaya in Thailand met Mr Cott

best of asia - bianca

Ayutthaya Thailand met Cott


De beste manier om de oude tempelruïnes van Ayutthaya in Thailand te bezoeken is per fiets. En ga dan vooral op pad met Mr Cott! Een gepassioneerde gids, die je graag alles verteld over zijn mooie stad.

Goed voorbereid door Ayutthaya in Thailand

De fietstour start om 10.00 uur vanaf het kantoor. Vlakbij het treinstation van Ayutthaya. Je kiest een eigen fiets uit, en Cott zorgt ervoor dat deze volledig wordt afgesteld op je lengte. De fietsen zijn kwalitatief erg goed. Alleen de hitte kan ervoor zorgen dat de tocht alsnog wat zwaarder wordt dan verwacht. Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat met veel zonnebrand, een zonnebril en eventueel een pet of hoed. Je zult uiteraard ook een bezoek brengen aan de tempels dus zorg dat je gepast gekleed gaat. En dat schouders en knieën bedekt zijn.

Na het afstellen van de fietsen vertrekken jullie in noordelijke richting, gewapend met voldoende water en enthousiasme! Je rijdt al snel door idyllische dorpjes en langs rijstvelden. Je bezoekt een lokale basisschool, waar je de gelegenheid hebt om de kinderen Engelse les te geven. De openingstijden van de scholen zijn afhankelijk van feestdagen en weekenden. Dus als je hier interesse in hebt, dan kunnen we dit vooraf voor je navragen. Écht een aanrader!

De Olifanten van Ayutthaya Thailand

Ook bezoek je het Phaniat Royal Elephant Kraal. Tijdens de hoogtijdagen van Ayutthaya werd deze constructie gebruikt om wilde olifanten te vangen. Deze olifanten werden vanuit het noorden verdreven, en werden na de vangst getoond aan de koning van Ayutthaya. De beste en sterkste olifanten koos hij uit. Deze olifanten werden getraind om arbeid te verrichten óf om te vechten tijdens oorlogen. Gelukkig zijn die tijden voorbij. Uiteraard vind je nog wel vele olifanten in Thailand en ook rond Ayutthaya.

Hoe dichter je bij de oude hoofdstad komt, hoe meer tempelruïnes je onderweg ziet. Maar eerst is het tijd voor een heerlijke Thaise lunch. Cott weet precies wat lekker is! Probeer tijdens deze lunch vooral iets nieuws! Cott vertelt je graag wat er allemaal in je gerecht zit.

De oude tempel ruïnes van Ayutthaya

Na de lunch fiets je op je gemak verder naar de oude hoofdstad van Ayutthaya. Je bezoekt Wat Mahathat en Wat Pra Sri Sanphet. Cott vertelt enthousiast over de geschiedenis van Ayutthaya en haar oude tempels en koningen. Jullie rijden verder over een lokale markt waar typische lokale lekkernijen worden gebakken, gefrituurd, verkocht en uiteraard ook gegeten. Niet ver bij de markt vandaan stop je bij de reusachtige liggende Boeddha. Luang Phor Lokayasuttha is een zeer fotogeniek plekje!

Je bezoekt Wat Chai Wattanaram, dat door koning Prasat Thong werd gebouwd in 1630, speciaal voor zijn moeder. Je fietst een mooi stuk over de westoever van de Chao Phraya rivier, totdat je bij de pier aankomt. Dan steek je over met een leuke lokale ferry. Veel andere ‘locals’ maken ook gebruik van dit bootje dat vaak door een vrouw wordt bestuurd. Voldaan keren jullie terug bij het kantoor. Vol van nieuwe ervaringen!

Wil je meer weten over Thailand? Lees hier verder!

-

-

-

-

-

-

-

-

Meest recente berichten
olympische spelen 2021 japan kyoto
Japan

Olympische Spelen Japan

Olympische Spelen Japan!   De Spelen van 2021 hebben plaatsgevonden zonder publiek, maar we begrijpen dat je enthousiast bent geworden over Japan! Japan is namelijk

LEES MEER »
shinta mani wild cambodja - ligbedden
Cambodia

Shinta Mani Wild Cambodja

Shinta Mani Wild Cambodja Door National Geograpic uitverkozen tot één van de 10 meest unieke verblijfplaatsen ter wereld; het Shinta Mani Wild. Onderdeel van een

LEES MEER »