Actieve Vakanties

Best Of Asia actieve vakanties

Zit je liever niet stil tijdens je vakantie? En ga je liever op pad met een ervaren gids die je op een actieve manier het land laat zien? Dat kan! Wij stellen graag de mooiste actieve vakanties samen. Zo kunnen we diverse fiets- en wandeltochten voor je organiseren. Dit kunnen dagtochten zijn, maar ook meerdaagse tochten. De ervaren gidsen nemen je vaak mee naar onontdekte plekjes en vertellen je alles over de omgeving. Wil je het nog actiever aanpakken? Dan kun je in Zuidoost-Azië ook mooie mountainbike tochten maken of wat dacht je van een quad tour door de binnenlanden van Cambodja? Of wat dacht je van een wintersport in Japan! Als dit nog niet genoeg is dan kun je altijd nog van de watervallen gaan abseilen in Thailand of Vietnam…

Avontuurlijke reizen​

Avontuurlijke reizen en actieve vakanties zijn trouwens niet altijd hetzelfde. Als je van avontuur houdt zoek je meestal het onbekende op. Het avontuur is belangrijker dan het comfort dat je misschien zult hebben. Scooter bijvoorbeeld over Bali en kampeer op Menjangan Island. Want ook als je zelf gaat rondrijden, grijp je het avontuur met beide handen aan. Het gaat om de spanning! Als je het avontuur opzoekt is het niet altijd mogelijk om bijvoorbeeld comfortabel te slapen of te eten. Denk hierbij aan meerdaagse jungletochten op Sumatra waar je in een tent zult overnachten én op zoek gaat naar inheemse stammen en bijzondere diersoorten. Of kampeer in de Phong Nha Grotten van Vietnam. Ook hier zetten ze graag een tent voor je op nadat je een lange dag door de prachtige natuur en rivieren hebt gelopen. En wie wil er nu niet in de grootste grotten ter wereld slapen?

Actieve vakanties

Maar wij snappen ook dat je na een actieve of avontuurlijke dag graag heerlijk in een fijn resort neerploft. Waarbij je alleen overdag actieve tours onderneemt, omdat je graag in beweging bent. Op veel bestemmingen kun je mountainbike tochten maken, maar je kunt ook de gewone fiets pakken. Ook hebben de meeste steden leuke opties voor een bijzondere fietstocht. Zo kun je door de buitenwijken en mangroves van Bangkok fietsen, of een leuke ‘foodie tour’ per fiets doen in Hoi An. Een ervaren gids zorgt dat je een kwalitatief goede fiets aangemeten krijgt en zal je alles vertellen over zijn of haar stad. Daarnaast worden er ook steeds meer elektrische fietstochten aangeboden. Zo kun je gemakkelijker hoogteverschillen trotseren. Én toch bijvoorbeeld de mooiste rijstvelden van Bali verkennen. Maar wat dacht je van een wintersport in Japan? Heel de dag op bijzondere pistes doorbrengen met de beste sneeuw ter wereld. En de dag afsluiten met heerlijke sushi en een lokaal gebrouwd biertje?

Actief & Avontuurlijk​

Naast de wandeltochten en fietstochten van meerdere levels en een geweldige wintersport, zijn er nog vele andere activiteiten waar je aan kunt denken. Zo kun je boeren meehelpen op het land. En kun je ook mooie kano tochten maken óf ruige rivieren trotseren met een raft. Je kunt tevens een luchtballon pakken boven het sprookjesachtige Bagan. Want ondanks dat je daarvoor niets hoeft te doen, gaat je hart hier wel sneller van kloppen! Het maakt voor ons niet uit wat je kiest en hoe actief of avontuurlijk je het wilt hebben. Wat we wel weten is dat deze activiteiten je vaak het meest bijblijven. Je zal vaak met trots terugkijken op die prachtige beklimming van de Ijen Vulkaan die toch pittiger was dan gedacht, of die waanzinnige zonsopkomst als cadeautje na je harde inzet. Je kunt je wensen altijd aan ons aangeven. Wij stellen graag je reis samen, hoe actief óf avontuurlijk deze ook mag zijn. En klim naar die onvergetelijke ervaring!

actieve vakanties best of asia

Voorbeeldreizen