Cultuur Reizen

Best Of Asia cultuur vakanties

Azië staat bekend om zijn sterke cultuur. En biedt dus de beste mogelijkheid voor cultuur reizen! Reizen specifiek gericht op de cultuur ter plaatse. En mocht je hier voor het eerst aankomen. Dan zul je te maken krijgen met die bekende ‘cultuurshock’. Je maakt kennis met de lokale cultuur tijdens het reizen. De bijzondere eetcultuur op straat. Maar ook de kleding, het groeten en de dagelijkse gebruiken zijn ontzettend verschillend met die van ons. Dat maakt Azië ontzettend leuk en uitdagend. Tevens zijn de bewoners van ieder land ontzettend vriendelijk en open. Ze laten je maar al te graag hun prachtige land zien. Zuidoost-Azië is een regio waar je écht met open warmen wordt ontvangen!

Reizen met karakter

In Zuidoost-Azië komt je eigenlijk alle geloven wel tegen. Vaak overgebracht door de kolonisten vanuit Europa en handelaren via de zijderoute. Zo vind je het boeddhisme voornamelijk in Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Is de Islam de grootste godsdienst van Sumatra, Java en Lombok in Indonesië. Maar zijn andere Oost-Indonesische eilanden voornamelijk Katholiek zoals Flores en Sumba. Veel inheemse stammen hebben deze godsdiensten niet overgenomen. Zij hebben hun eigen oeroude cultuur behouden. En tradities en ceremonies zijn hier de orde van de dag. Zij geloven vaak in het animisme en staan qua eigenheid ver van ons vandaan. Zoals de stammen op Sumba en Flores. Zij lijken hun eigen identiteit te hebben behouden. De mix van godsdiensten en culturen maken dit werelddeel uniek!

Cultuurlijk Bali

Als we aan cultuur denken, dan denken we natuurlijk Bali! En waarom wordt dit eiland eigenlijk specifiek benoemd? Tussen al deze andere mooie bestemmingen? Omdat er op Bali wat ons betreft ook een nieuwe hedendaagse cultuur is ontstaan. Een hedonistische cultuur, een surfcultuur… Veel bezoekers hebben vanuit heel de wereld hun wensen meegenomen en zich op Bali gevestigd. Vooral in de bekendere badplaatsen. Ondanks dit alles is de authentieke combinatie van het boeddhisme en vooral hindoeïsme op Bali bewaard gebleven. De Balinezen houden vol trots hun eeuwenoude cultuur, tradities en rituelen in ere. Het eiland stroom over van de ceremonies, de geurende offertjes langs de straten, en hun kleurrijke klederdracht. Een plaatje voor het oog. En een paradijsje op aarde.

Gedragsnormen & Waarden

Ga goed voorbereid op reis. En vraag je gids bij aankomst over de gedragsnormen en waarden op jouw bestemming. Dit kan ontzettend goed van pas komen. Zo is het bijvoorbeeld in Thailand niet beleefd om kinderen een ‘aai over de bol’ te geven. Omdat het hoofd heilig is en voeten zijn juist onrein. Wijzen met voeten is dan ook zeer onbeleefd. Aan het eten met stokjes zitten regels en ook het zoenen in publiek is niet altijd gepast. Daarnaast zijn er veel omgangsregels die wij niet kennen, maar belangrijk kunnen zijn tijdens je reis. Want afdingen en voordringen zijn een sport. Dus doe daar gewoon aan mee! Maar alles met een lach en respect. Want dat is het allerbelangrijkst in Zuidoost-Azië.

cultuur vakanties best of asia

Voorbeeldreizen