Covid19

Een veilige reis voor iedereen

Veilig op reis tijdens en na de Covid19 pandemie

Bijgewerkt 3 juni 2022

 

Er gebeurt veel in Azië omtrent het openen van de grenzen en de updates omtrent Covid19 volgen elkaar razendsnel op. Bijna alle bestemmingen zijn weer te bezoeken met steeds minder regels. Ook gelden er geen voorwaarden meer wanneer je terugkomt in Nederland. Daardoor wordt het reizen naar Azië steeds makkelijker en dat is te zien in de vraag naar een mooie vakantie!

Wel dien je rekening te houden met regels die een land hanteert. Let wel op: want de informatie op deze pagina is bedoeld als service om onze gasten te informeren over de regels en situatie ter plaatse. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze informatie. Voor de meest recente reisadviezen, kleurcodes en inreisvoorwaarden omtrent Covid19 kun je kijken op de volgende websites: 

Inreisvoorwaarden per bestemming

Per bestemming gelden er verschillende inreisvoorwaarden. De inreisvoorwaarden en maatregelen verschillen per bestemming dus kijk dit goed na, mocht je meerdere bestemmingen bezoeken. Check hierbij ook de bestemming waar je eventueel een overstap hebt.

Let op: de Corona Check App is vaak niet geldig en je dient in het bezit zijn van een Internationaal vaccinatiebewijs. Deze vind je in dezelfde app en we raden je aan deze zowel digitaal als uitgeprint mee te nemen.

Let ook op dat je vaccinatie vaak minimaal 2 weken voor vertrek moet zijn afgenomen, anders wordt deze als ongeldig gezien en gelden alsnog de voorwaarden voor niet of deels gevaccineerde reizigers, 

Natuurlijk dien je ook rekening te houden met plaatselijke veiligheidsvoorschriften zoals het dragen van een mondkapje en het houden van afstand ter preventie van overdracht van het virus.

Hierbij een overzichtje van de huidige regels en situatie per land:

Covid19 en reizen naar Thailand

Thailand is geopend voor toerisme en er geldt geen quarantaine meer.  Gevaccineerde reizigers kunnen het land bezoeken met een bewijs van vaccinatie. Niet gevaccineerde reizigers dienen een PCR test te laten zien die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst. Daarnaast dien je verzekerd te zijn tegen Covid19 en je aan te melden voor een Thailand Pass wat gemakkelijk online te regelen is. De registratie voor de Thailand Pass zal per 1 juli 2022 komen te vervallen.

Voor kinderen onder de 18 jaar oud gelden dezelfde regels als hun ouders. Dus ook wanneer zij niet gevaccineerd zijn, gelden de regels van gevaccineerde ouders. Wanneer ouders niet gevaccineerd zijn, dan geldt de PCR-test ook voor de kinderen. 

Houd daarnaast altijd rekening met de voorwaarden voor een Visum Thailand. Ook deze vereisten kunnen op dit moment anders zijn dan je gewend bent. Kijk hier voor het meest recente reisadvies voor Thailand.

Covid19 en reizen naar Indonesië en Bali

Ook Indonesië en Bali hebben hun grenzen geopend en de nieuwsberichten volgen elkaar razendsnel op. Gevaccineerde reizigers hoeven niet meer in quarantaine en hoeven geen test meer te doen. Je hoeft dus alleen je vaccinatiebewijs mee te nemen. Ook dien je jezelf te registreren in een lokale app (PeduliLindungi & quarantaine tracking App Presisi) welke je op de luchthaven pas dient te activeren.

Kinderen tot 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, maar zullen dan wel een recente PCR test moeten laten zien bij binnenkomst in het land. Ook wordt er na aankomst een PCR test afgenomen bij de kinderen. Kinderen onder 18 jaar kunnen nog niet gemakkelijk binnenlands reizen zonder vaccinaties. Het kan zijn dat zij niet toe worden gelaten op binnenlandse vluchten en treinen. Wij zullen aangeven wanneer dit van toepassing is op je reisprogramma.

Ook geldt er een ‘Visa On Arrival’ wanneer je aankomt op de luchthaven. Dit visum is 30 dagen geldig en kost 32 euro per persoon (ook voor kinderen).

Houd daarnaast altijd rekening met de voorwaarden voor een Visum Indonesie. Ook deze vereisten kunnen op dit moment anders zijn dan je gewend bent. Kijk hier voor het meest recente reisadvies voor Indonesie.

Covid19 en reizen naar Vietnam

Vietnam heeft zijn grenzen meteen goed geopend en daar zijn we ontzettend blij mee! Hierin wordt geen onderscheid gemaakt of je gevaccineerd bent of niet. Je hoeft daarnaast geen negatieve test te laten zien bij aankomst én je hoeft niet in quarantaine.

 Maar vergeet het gebruikelijke visum voor Vietnam niet aan te vragen! Houd er rekening mee dat de voorwaarden voor een Visum Vietnam gewijzigd kunnen zijn. Kijk hier voor het meest recente reisadvies voor Vietnam.

Covid19 en reizen naar Cambodja

Cambodja is sinds december 2021 geopend voor toerisme. Voor bezoekers die gevaccineerd gelden er geen inreisvoorwaarden. Wel dienen zij een internationaal vaccinatie bewijs te hebben, een ‘ Visa On Arrival’ te halen en de app ‘Tracerapp’ te downloaden.

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, zo lang beide ouders dit wel zijn. Voor volwassenen die niet gevaccineerd zijn geldt een quarantaine van 14 dagen, dus we raden je in dit geval nog niet aan Cambodja te bezoeken.

Houd daarnaast altijd rekening met de voorwaarden voor een Visum Cambodja. Ook deze vereisten kunnen op dit moment anders zijn dan je gewend bent. Kijk hier voor het meest recente reisadvies voor Cambodja.

Covid19 en reizen naar Laos

Laos is sinds januari 2022 geopend voor toerisme. Voor bezoekers die gevaccineerd zijn gelden er geen voorwaarden. Wanneer je niet gevaccineerd bent dien je een negatieve sneltest te kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Laos. Ook geldt er nu een ‘Visa On Arrival’ van 40 USD per persoon.

Houd daarnaast altijd rekening met de voorwaarden voor een Visum Laos. Ook deze vereisten kunnen op dit moment anders zijn dan je gewend bent. Kijk hier voor het meest recente reisadvies voor Laos.

Covid19 en reizen naar Japan

Japan opent op 10 juni 2022 haar grenzen voor reizigers uit meer dan 90 landen! Net op tijd voor het zomerseizoen en ook reizigers uit Nederland en België zijn gelukkig weer welkom.

Per dag worden er 20.000 bezoekers binnengelaten, en je moet bij aankomst een negatieve PCR test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur voordat je vertrok.  Dit is ongeacht of je gevaccineerd bent of niet. Daarnaast heb je een visum nodig en dien je een reis te maken met een lokale gids. Dus zelfstandig reizen is nog niet mogelijk. Uiteraard helpen we je graag met de organisatie van je reis, en de gidsen kunnen niet wachten om je weer te begeleiden! 

Covid19 en reizen naar Myanmar

Door de politieke onrust in Myanmar voeren wij onze reizen nog niet uit. Dit omdat we de veiligheid van de reis niet kunnen garanderen door de huidige situatie in het land.

Wel is het sinds half mei 2022 weer mogelijk een e-visa aan te vragen voor een bezoek aan Myanmar en gelden er bepaalde inreisvoorwaarden met betrekking tot Covid-19. Uiteraard zullen we onze reizen weer hervatten zodra dit kan!

Voor verdere informatie kun je altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina.

Heb ik een vaccinatie bewijs nodig? 

Zodra je op vakantie gaat, zul je een bewijs moeten kunnen tonen dat je geen risico vormt voor de lokale bevolking. Dit is tot zover een bewijs van vaccinatie en/of vaak een bewijs van een negatieve test. Er wordt vaak gevraagd om een internationaal erkend vaccinatiebewijs. Deze kun je vinden in de ‘Corona Check’ App. We raden je aan deze zowel digitaal als uitgeprint mee te nemen. Dit kan erg bruikbaar zijn bij grensovergangen tussen landen, waar je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot internet of wanneer je QR-code om een reden niet blijkt te werken.

Kijk tevens goed na of alle vaccins in de app bijgeschreven staan en zo niet, neem dan ruim voor vertrek contact op met het GGD of de huisarts.

Het gele Vaccinatieboekje

Voor bepaalde bestemmingen in Afrika wordt al lange tijd een verplicht vaccin gevraagd voor gele koorts, welke je met een vaccinatiepaspoort dient aan te geven bij binnenkomst in het land. Daarom raden we je aan om je vaccin ook te laten bijschrijven in ditzelfde (gele) internationale vaccinatiepaspoort. Vraag bij het krijgen van je Covid19 vaccin dus om een stempel, sticker of ander bewijs in dit vaccinatie paspoort. Indien je dit vaccinatie paspoort nog niet hebt is deze hier te bestellen via de Staatsdrukkerij

Hoe werken de kleurcodes voor reizen?

De Nederlandse overheid werkt al jaren met een kleurensysteem voor vakantiebestemmingen als het gaat om reisadviezen. Code groen en geel geven aan dat je zonder problemen naar deze bestemming op vakantie kunt gaan. Bij code geel zijn er bepaalde veiligheidsrisico’s die je in acht dient te nemen. Bij code oranje en rood worden vakantiereizen ontraden. Bij code oranje kan een reis soms nog steeds doorgang vinden, en wordt de situatie samen met de reiziger besproken.

De codes worden bepaald naar aanleiding van voorkomende risico’s in een bepaalde regio. Dit kan te maken hebben met natuurrampen, terreurdreiging, politieke ongeregeldheden of andere mogelijke vormen van dreiging. Met de komst van Covid19 is iedere reiziger zich veel bewuster geworden van deze reisadviezen en de consequenties hiervan, maar de werkwijze is onveranderd.

De adviezen worden niet alleen bepaald door de Nederlandse overheid wanneer een bestemming een verhoogd risico heeft. Ook de overheid van de vakantiebestemming kan bepalen dat zij liever geen Nederlandse of bijvoorbeeld Belgische reizigers wil toelaten. Ook op deze manier kan een bestemming code oranje of rood krijgen.

Reizen en/of boeken bij code oranje

Belangrijk is te weten dat als je een reis boekt naar een land met code oranje deze niet standaard verzekerd is bij zowel je zorgverzekering als ook je annulerings- en reisverzekering. Verzekeringen gelden voor onvoorziene gebeurtenissen en dat is de reden van de code oranje op dat moment niet.

Wanneer een land code oranje heeft door de dreiging van Covid19 en je besluit toch te boeken, dan ben je je ervan bewust dat Covid19 een risico is. De verzekering ziet dit niet als een onvoorziene gebeurtenis. Mocht je dan later bijvoorbeeld willen annuleren door Covid19, of ziek worden door Covid19, dan is dit niet gedekt. Overige zaken zoals diefstal of overige ziektekosten zijn uiteraard wel verzekerd. Er zijn tegenwoordig verzekeringen die dit wel dekken. Check dit goed bij het boeken van je reis.

Reizen en/of boeken bij code geel

Veel bestemmingen in Zuidoost-Azië hebben weer reisadvies code geel gekregen, waardoor we weer op de gebruikelijke wijze onze reizen kunnen inboeken en uitvoeren. En ook de verzekeringsmaatschappijen nemen weer de gebruikelijke voorwaarden aan. Let er wel op of een nieuwe pandemie nu wel of niet verzekerd is binnen je reis- en annuleringsverzekering. Want veel verzekeringsmaatschappijen hebben hun voorwaarden aangepast…

Als je geboekt hebt terwijl de bestemming code groen of geel had, en tijdens je reis krijgt de bestemming bijvoorbeeld code oranje, dan zullen we samen de mogelijkheden voor de terugreis bespreken. Afhankelijk van je verzekering zullen wij kijken wat de mogelijkheden zijn en of je de reis moet afbreken. In goed overleg zullen we kijken naar de beste oplossing.

Lang verhaal kort!

Het is fijn dat de kleurcodes gelijkgetrokken zijn met de Europese bestemmingen en dat de verzekeringsmaatschappijen weer garant staan voor de reis die je maakt. Er is meer vertrouwen op een mooie reislustige toekomst én steeds meer bestemmingen openen hun grenzen. Ook wij kijken weer uit naar alle nieuwe mooie inzichten en ontmoetingen die het reizen met zich meebrengt!

Vrijblijvend reisvoorstel

Daarnaast zijn wij alweer druk met het maken van prachtige reisvoorstellen die geheel vrijblijvend zijn zodat jij alvast vooruit kunt kijken naar díe prachtige reis! En mocht je klaar zijn om te vertrekken, dan zijn wij dat ook.

Wil je meer weten over de meest recente situatie op jouw favoriete vakantiebestemming? Of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvend reisvoorstel? Neem dan gerust contact op of vul het offerteaanvraagformulier in, want we kunnen niet wachten om al die dromen om te zetten in prachtige reizen!

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief onderaan deze pagina of volg ons op Social Media!

Toerisme; de grootste vrijwillige uitwisseling van culturele en financiële rijkdom in de wereld...