Reizen naar Japan

Dit is Japan!

Over reizen naar Japan

Japan lijkt misschien wel de grootste cultuurshock teweeg te brengen. Want ondanks dat het een westers land is, biedt het grote bijzondere verschillen. Zodra je het vliegtuig uitstapt lijk je in een andere wereld aan te komen, maar met alle gemakken die we gewend zijn. Het lijkt alsof er weinig invloeden van buitenaf het land binnen zijn gekomen en inwoners hebben een geheel eigen leefwijze. Je kijkt écht je ogen uit tijdens het reizen door Japan!

Maar ondanks de vele verschillen zijn de mensen buitengewoon vriendelijk! Ze willen je vaak met alles helpen, ondanks dat ze gebrekkig Engels spreken. De bewoners zijn geïnteresseerd en nieuwsgierig, en je wordt vaak ontvangen met de meest vriendelijke lach.

Japan in het kort

Japan heet in het Japans Nippon, wat de oorsprong van de zon betekend. En als één van de meest oostelijke landen van de wereld, hebben zij terecht een reden om dit te zeggen. Vandaar ook de bijnaam;‘ het land van de rijzende zon’. Niet te verwarren met reizende zon… Japan loopt over een lengte van 4.000km met tevens meer dan 4000 eilanden. Het grootste en belangrijkste eiland is natuurlijk het hoofdeiland Honshu, met Hokkaido in het noorden. Maar wist je dat Japan ook over zeer tropische eilanden beschikt? Deze eilanden vind je in het verre zuiden van het land en beschikken over witte zandstranden waar je prachtig kunt snorkelen. Je hebt hier bijzondere diersoorten zoals vele walvissen, dolfijnen en manta’s waardoor dit ook een uitstekende duikbestemming is!

80% Van dit bijzondere land is onbewoonbaar, en vele vulkanen splitsen het land. De inwoners van Japan zijn daarom vooral te vinden in de grote steden. Maar ondanks de hoge bevolkingsdichtheid zorgen de strenge leefregels ervoor dat alles vloeiend lijkt te lopen. Deze bijzondere leefregels zorgen voor bijzondere kenmerken binnen deze buitengewone cultuur…

Steden & extremen

Niet alleen zijn de mensen en hun cultuur interessant. Ook is het landschap in zowel de grote steden, als het eindeloze landschap buiten de steden, zeer de moeite waard. Japan is een land van extremen. Extremen die wij in Nederland en in Europa bijna niet kennen. Extremen die je direct in Tokio en Osaka ziet. Wanneer je bijvoorbeeld door de eindeloze straten met knipperende neonreclames loopt en torenhoge wolkenkrabbers boven je ziet uitrijzen. Maar natuurlijk ook wanneer je de drukbezochte speelhallen ziet, afgewisseld met kleurrijke tempels en houten koopmanshuizen. En dan die mensenmassa’s bij oversteekplaatsen en metrostations! In Japan ga je helemaal op in een menigte van Geisha’s, Maiko’s, Samurai, Sumo’s en Cosplay!

De binnenlanden van Japan

Maar ook de binnenlanden zullen je verbazen. Zodra je met 300km/h de stad uit raast doemen besneeuwde bergtoppen op uit het landschap. Iedere regio heeft weer zijn eigen kenmerken en karakter. Onze reizen naar Japan zijn daarom compleet verschillend. Rokende vulkanen met rustige meren, eindeloze agglomeraties, klimmende rijstterrassen en traditionele dorpjes. Maar denk ook aan magische bossen én metershoge sneeuw, waar vreemde ronde sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Sneeuw dat zo een enorm dik pak maakt, dat wij in Europa niet kennen.

Bijzonder overnachten in Japan

Tevens vind je in Japan vele traditionele herbergen die ‘Ryokan’ worden genoemd. Hier slaap je in een kamer met traditionele ‘futons’, ’tatami mats’ en ‘shoji doors’. Dit zijn dikke matrassen met traditionele rieten matten op de vloer, vaak gedecoreerd met prachtige Japanse kamerschermen. Je geniet hier van de uitzonderlijke gastvrijheid, een heerlijk Japans diner, en kunt als herboren weer verder met je rondreis.

De ‘hotspings’ van Japan

Ook hebben veel gebieden heerlijke ‘Onsen’! Dit zijn kleine traditionele hotsprings waar je kunt genieten van heerlijk verwarmd water dat rechtstreeks uit het vulkanisch landschap komt. Bij sommige accommodaties heb je zelfs je eigen privé-hotspring! Dit is natuurlijk een zeer aangename afwisseling met de intrigerende steden!

De mooiste reizen naar Japan

Wij bieden diverse reizen aan door Japan welke allemaal te combineren zijn. Iedere reis is naar wens aan te passen. Geheel afhankelijk van je wensen en budget. Wil je écht even buiten de gebaande paden en reis je liever rond met een eigen huurauto? Dan raden we het Noordereiland Hokkaido aan. Een prachtige natuurreis, vol met mooie wandelingen en wildlife zoals beren, kraanvogels en walvissen!

De meest aangename verrassing tijdens het reizen naar Japan?

Het eten! Want waar wij denken aan sushi sushi en sushi, gaat dit in Japan nog veel verder! Eten is in Japan ontzettend belangrijk. En de Japanners zijn duidelijk gezelschapsmensen. Dit zie je aan de vele drukbezochte eetstalletjes, yakitori-ya grill restaurants en visrestaurants. En het heerlijke verse eten wordt graag weggespoeld met de beste Sake of Japanse Whisky. Daarom beginnen we onze rondreizen door Japan vaak met een ‘food tour’, zodat je de rest van de reis weet wat je allemaal voor lekkers kunt eten!

Hoe kun je het beste reizen naar Japan?

Je hebt geluk! Want KLM vliegt rechtstreeks op Tokio en Osaka. Beide steden zijn de perfecte start van een rondreis, maar zijn ook ideaal voor een stedentrip naar zowel Tokio als Osaka. De vlucht duurt ongeveer 11 uur en hoeft zeker niet duur te zijn.

We kunnen je rondreis uitvoeren met een privéchauffeur en gids. Maar voor Japan raden we je aan om de hogesnelheidstrein te nemen; de Shinkansen. Het openbaar vervoer in Japan is als een geoliede machine en rijdt eigenlijk altijd op tijd. Daarnaast kun je met 300km/h grote afstanden afleggen en kun je ontzettend veel van het land zien. Bekijk hier snel onze voorbeeldreizen naar Japan!

Plattegrond

Hoogtepunten

Reisinformatie

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd voor Japan is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken en de regio die je bezoekt. Japan kent net als Nederland 4 seizoenen. En in het algemeen is de beste reistijd voor Japan het voor- en het najaar. Dan reis je namelijk in een rustigere periode en vermijd je de enorme warmte van de zomer in de steden. Het is fijn om…

LEES MEER…

Heb ik een visum nodig?

Daar kunnen we lekker kort over zijn! Je hebt voor een bezoek aan Japan geen visum nodig. Dit geldt alleen als je op vakantie gaat naar Japan. En als je vakantie niet langer is dan 90 dagen. Het kan zijn dat ze bij de douane vragen naar een ticket of reisprogramma, waarin duidelijk wordt dat je het land weer zult verlaten. Voor een…

LEES MEER…

Heb ik inentingen nodig?

Voor een reis naar Japan worden vaccinaties aangeraden. Als je meer informatie wilt over vaccinaties voor Japan kun je contact opnemen met je huisarts en met het GGD Reisvaccinaties. Wil je daarnaast nog meer informatie hebben over de benodigde vaccinaties? Dan kun je ook kijken bij het Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Tevens…

LEES MEER…

Wat is het recente reisadvies?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je alle informatie vinden over het reisadvies voor Japan. Hou dit altijd goed in de gaten of stel een automatische melding in. Zo ben je altijd op de hoogte van het meest recente reisadvies voor Japan…

LEES MEER…

Voorbeeldreizen