Rondreizen Indonesie

Dit is Indonesië!

Over onze rondreizen Indonesie

Indonesië is wellicht het mooiste en meest afwisselende land ter wereld! Onze rondreizen Indonesie zijn zeer uiteenlopend. Net zoals de eilanden zelf. Bovendien reizen wij ieder jaar weer met heel veel plezier terug naar deze prachtige archipel. Maar hoe beschrijf je een land met meer dan 16.000 eilanden? Waar ieder eiland een vakantiebestemming op zich is. Met allemaal een eigen uiterlijk en karakter en waar ieder eiland je nieuwsgierig maakt naar de rest van Indonesië?

De Indonesiërs noemen hun land ‘Tanah Air Kita’, wat ‘ons land en water’ betekent. En uit water en land bestaat het! De vele eilanden zijn omringt door de mooiste wateren. En ieder eiland is weer prachtig. Zowel de ongekende natuur, als de mensen die er wonen.

Ring of Fire

Indonesië ligt op de ring van vuur. Een scheiding van aardvlakken dat ervoor zorgt dat het landschap op de bekendste eilanden wordt gekenmerkt door magische vulkanen met vulkaanmeren, maanlandschappen. Maar ook bergen, regenwouden en een ontzettend vruchtbare grond. Uitgestrekte rijstvelden die de heuvels en bergen als dekens bedekken. En natuurlijk de bekende plantages met specerijen die vroeger over de hele wereld verscheept werden, met bijvoorbeeld de VOC. Het land is ontzettend groen en de vergezichten nemen vaak je adem weg. Rijst en specerijen sieren het landschap. Maar Indonesië heeft ook de mooiste jungles en stranden! Voor Indonesië raden we je daarom écht een rondreis aan. Want het is zonde om op één plek te blijven!

Zeeën van Smaragd

De ‘Gordel van Smaragd’, zoals Indonesië ook wordt genoemd, wordt dus omringd door de helderste en zuiverste wateren ter wereld. Ongeveer een kwart van al het zeeleven komt in de Indonesische wateren voor! Het is dan ook één van de mooiste duik- en snorkel locaties ter wereld! Mocht je willen duiken, dan nemen wij dit graag op binnen onze rondreizen Indonesie.

Vulkanische krachten tijdens onze rondreizen Indonesie

Midden-Java is prachtig gelegen met enkele van deze machtige vulkanen zoals de Bromo, Ijen en de Merapi Vulkaan. Daartussen liggen grootse religieuze bouwwerken zoals de Boeddhistische Borobudur en de Hindoeïstische Prambanan. Die beide, bij al het natuurgeweld, statig overeind zijn gebleven. Maar ook op Bali, Lombok, Flores en Sumba vind je gigantische vulkanen. Al deze vulkanen zijn weer anders, met soms een kleurrijk kratermeer. Wees gerust, want de activiteiten van de vulkanen worden goed in de gaten gehouden. Je kunt dus met een gerust hart op reis en genieten van al dit moois.

Een speciale band met Indonesie

Indonesië is een kolonie geweest van Nederland en je ziet talrijke Nederlandse kenmerken terug uit de tijd van de machtige VOC. Ook is de Nederlandse taal nog duidelijke aanwezig met woorden als asbak, notaris en gratis. Maar ook ‘pakansie’, dat vakantie betekend!

Veel Nederlanders hebben een speciale band met Indonesië en gaan op reis voor familiebezoek. Maar ook uit nostalgie of uit nieuwsgierigheid naar de plekken waar familieleden ooit gewoond hebben. Wij helpen je heel graag met het vinden van deze bijzondere plekken of het organiseren van deze speciale vakantie.

Bijzondere ontmoetingen tijdens onze rondreizen Indonesie!

Bijzondere ontmoetingen vind je op alle eilanden. Zoals op Sumatra, waar je tijdens een jungle trekking Orang Oetans kunt zien die helaas met uitsterven worden bedreigd. Op Komodo vind je de prehistorische Komodo Varaan. Deze varaan leeft alleen in het Komodo National Park en je kunt prachtige wandelingen maken over de eilanden waar je oog in oog komt te staan met deze grote gigant!

En over bijzondere ontmoetingen gesproken! Dan denken wij meteen aan de inwoners van Sumatra, Bali, Flores, Sumba en Raja Ampat. Sumatra heeft ons hart gestolen met zijn nog heel eenvoudige en authentieke leefwijze en de uiterst vriendelijke bevolking. Terwijl de inwoners van Flores, Sumba en Papoea Nieuw-Guinea je iedere keer weer versteld doen staan met hun traditionele en primitieve leefstijl, rituelen en gedragingen. Maar waar je altijd weer met open armen, en op zeer bijzondere traditionele wijze, welkom wordt geheten; is het eiland Bali. Bali is bijzonder op zijn eigen manier, en moet je minimaal één keer in je leven bezocht hebben…  

Bijzonder Bali

Ondanks de modernisering heeft dat hier weinig tot geen invloed gehad op de lokale cultuur en Bali heeft zijn geheel eigen godsdienst behouden. Volgens ons een perfecte mix tussen hindoeïsme, boeddhisme en animisme, waar nog dagelijks duizenden offertjes langs de straten worden gelegd. Op Bali vinden nog tientallen tempelceremonies plaats en zijn de mensen, ondanks de meer verwesterde leefstijl, nog ontzettend puur gebleven. De geur van Bali is uniek en het eiland biedt ondanks de authentieke sfeer en cultuur, alles wat je op een vakantiebestemming zoekt. Om deze reden zit een bezoek aan Bali in bijna al onze rondreizen door Indonesië. Je vindt hier de mooiste resorts, meest gastvrije inwoners en de beste restaurants! Het prachtige ‘godeneiland’ Bali is onze kleine favoriet!

Kaart

Hoogtepunten

Reisinformatie

Wat is de beste reistijd?

Indonesië heeft een tropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar tussen de 25-30°C ligt. Het land kent slechts twee seizoenen namelijk het droge en het natte seizoen. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt per gebied en per periode. Op de meeste Indonesische eilanden loopt de droge periode van april t/m september…

LEES MEER…

Heb ik een visum nodig?

Voor je vakantie naar Indonesië heb je een paspoort nodig dat bij aankomst in Indonesië nog 6 maanden geldig is. Zorg daarnaast voor twee lege pagina’s naast elkaar voor het (gratis) visum. Je hoeft als inwoner van Nederland, België en Duitsland vooraf geen visum te regelen als je niet langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft…

LEES MEER…

Heb ik inentingen nodig?

Voor een reis naar Indonesië worden vaccinaties aangeraden. Hierover kun je contact opnemen met je huisarts en met GGD Reisvaccinaties. Wil je daarnaast nog meer informatie hebben over de benodigde vaccinaties? Dan kun je ook kijken bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. En tevens op Thuisvaccinatie.nl…

LEES MEER…

Wat is het recente reisadvies?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kun je voor Indonesië het meest recente reisadvies vinden. Hou dit altijd even in de gaten. Of stel een automatische melding in, zodat je altijd op de hoogte bent van het meest recente reisadvies tijdens je vakantie. Uiteraard doen wij dat ook. Onze lokale partners staan altijd voor je klaar…

LEES MEER…

Voorbeeldreizen