Best of Asia

Met veel ervaring en creativiteit helpen wij je graag met het samenstellen van jouw droomreis. Je hebt je eigen reisspecialist in Nederland en samen met speciaal geselecteerde partners op de bestemmingen voeren we de mooiste reizen uit. In een wereld met aanbod in overvloed selecteren wij het beste dat bij jou past!

Samen,
maakt alles mooier!

Wie zijn wij?

Even voorstellen…

Mijn naam is Bianca en ik ben het gezicht achter Best Of Asia. Na jarenlang in het toerisme te hebben gewerkt als productmanager bij verschillende reisorganisaties ben ik mijn droom achternagegaan. In 2019 ben ik Best Of Asia gestart, omdat ik geloof dat de mooiste reizen uniek zijn netals de reiziger zelf. Daarnaast is een reis ontzettend persoonlijk en omdat er zo ontzettend veel mogelijk is op de vakantiebestemming kun je het allerbest je eigen vakantie invulling geven. En met Best Of Asia help ik je daar graag bij! 

Ik haal ontzettend veel energie uit het organiseren van reizen. Weg van de massa en met meer interactie met de lokale bevolking. Zo steun je direct de lokale gemeenschap en leer je de bestemming nóg beter kennen. Daarnaast zorgen deze ontmoetingen vaak voor warme en onvergetelijke ervaringen. Ook hou ik van het zoeken naar de perfecte balans tussen bijzondere klassieke accommodaties en kleinschalige lokale accommodaties en activiteiten. Dé ideale afwisseling tussen comfort en karakter. 

Uiteraard houden we bij de uitvoering van onze reizen rekening met de natuurlijke omgeving, dieren, mensen en de lokale cultuur. Daarbij vermijden we kinderarbeid, (kinder)prostitutie en het gebruik van plastic tijdens je reis. Wij geloven namelijk dat je reis ook een positieve impact kan hebben!

Gepassioneerde reisspecialisten

Gevestigd in Nederland als onafhankelijke reisorganisatie ontwerpt en organiseert Best Of Asia, in samenwerking met speciaal geselecteerde partners op de bestemmingen, verantwoorde reizen naar Zuidoost-Azië. Met een team van gepassioneerde reisspecialisten in zowel binnen- als buitenland zorgen we met veel enthousiasme voor de mooiste vakantiebelevingen. We reizen jaarlijks naar Azië en zoeken de leukste plekken voor je uit. Daarnaast bezoeken onze partners ter plaatse bezoeken de bestemmingen meerdere keren per jaar en controleren bijvoorbeeld of de hotels nog voldoen aan onze wensen. Want de favorieten van vorig jaar zijn soms niet meer het beste van vandaag en zo zijn we altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Best Of Asia maakt tijdens het samenstellen van je reis bewuste keuzes. We zorgen voor ontmoetingen die niet alleen voor jou ontzettend leuk en interessant zijn, maar waar de lokale bevolking ook iets aan heeft. Je kunt bijvoorbeeld een dagje meedraaien op een heuse rijstboerderij, maar ook de vissers in Vietnam leren je graag alle kneepjes van het vak. Een echte Win-Win situatie dus. Met als doel dat jij terugkomt van je leukste vakantie ooit!

Professionele partners

Wij werken al meer dan 10 jaar samen met vaste lokale partners en we kennen elkaar daardoor ontzettend goed. Ook werken onze partners op de bestemmingen al geruime tijd met Nederlandse gasten en kennen zij onze wensen en kwaliteitseisen. Dit zie je terug in de service die ter plaatse aangeboden wordt en zo maken we samen het verschil tussen een goede reis en een fantastische reis!

Je bent ter plaatse dus in goede handen. Onze gidsen en chauffeurs worden met zorg geselecteerd en de lokale partners en staan altijd voor je klaar. Niet alleen kun je kiezen voor Engelssprekende gidsen, maar op sommige bestemmingen kunnen wij de reis ook door een Nederlandssprekende gids laten begeleiden. Indien je dit wenst, laat het ons weten. Want de mensen die je ontmoet, maken je reis!

Samen naar duurzaam 

We proberen zoveel mogelijk samen te werken met partners die dezelfde missie delen. Onze lokale vertegenwoordigers zijn bijvoorbeeld lid van Travelife, hebben meerdere awards gewonnen, en geven ons pro-actief door welke accommodaties zich bezighouden met een duurzame beleidsvoering. Zo schaffen deze hotels vaak het gebruik van plastic af, en worden plastic flesjes bijvoorbeeld vervangen door glazen flessen. Deze ontwikkeling gaat in Zuidoost-Azië ontzettend snel, maar het kan ons niet snel genoeg gaan!

Dit streven verwerken wij niet alleen in onze samenwerkingen en de uitvoer van de reizen, maar ook in onze eigen beleidsvoering. Zo proberen wij zo veel mogelijk duurzame producten te gebruiken, gaat onze communicatie vooral via e-mail en informeren we onze gasten niet alleen over wat zij kunnen doen op de bestemming, maar ook wat zij kunnen betekenen voor de bestemming. Wij vinden namelijk dat reizen de wereld ook mooier kan maken.

Waar mijn interesse voor Azië vandaan komt, is mij niet helemaal bekend. Als kind heb ik nooit gevlogen en op de basisschool droomde ik weg met een abonnement op het tijdschrift Sam Sam. In Sam Sam las je over onbekende culturen, ontwikkelingshulp en prachtige projecten. Ik raakte ontzettend gefascineerd door de bijzondere verhalen over de minder ontwikkelde delen van de wereld vooral in Zuidoost-Azië. Mooie mensen met prachtige tradities, kleurrijke klederdracht en de meest indrukwekkende glimlach. Een plek die het waard leek te ontdekken, en die al lang niet meer uit mijn herinneringen weg te slaan is!​

Bianca

Waar de interesse voor Azië vandaan komt, is mij niet helemaal bekend. Als kind heb ik nooit gevlogen en op de basisschool droomde ik weg met mijn abonnement op het tijdschrift Sam Sam. In Sam Sam las je over andere culturen, ontwikkelingshulp en prachtige projecten. Ik raakte ontzettend gefascineerd door de bijzondere verhalen van bijzondere culturen in de minder ontwikkelde delen van de wereld, vooral Zuidoost-Azië. Mooie mensen, met prachtige tradities, kleurrijke klederdracht en de meest indrukwekkende glimlach. Een plek die het waard is te ontdekken!​

Bianca

Wat doen wij?

Privéreizen op maat

Onze reizen zijn nooit hetzelfde! We ontwerpen een reis tot in de kleinste details om jou heen. Werkend binnen jouw budget en met een absolute toewijding aan kwaliteit stellen we maar al te graag jouw droomreis samen. Tijdens dit proces zullen we al je (reis)zorgen volledig uit handen nemen. Dat bespaart jou veel tijd en moeite! Onze speciaal geselecteerde lokale gidsen nemen dit stokje ter plaatse van ons over. Zij tonen jou alle hoogtepunten en laten je kennis maken met bestemmingen en culturen die voor anderen onbekend blijven.

Onze precieze prijzen staan niet op de website vermeld, omdat iedere reis uniek is. Wel hebben we bij iedere voorbeeldreis een prijsindicatie gegeven, gebaseerd op die specifieke route en de vermelde hotels. Geheel afhankelijk van je budget bepalen we de inhoud van jouw reis. We stellen naar aanleiding van je budget de beste reis samen, met de mooiste hotels en leukste activiteiten. Daarnaast kijken we hoe we de reis qua route en vervoer de beste invulling kunnen geven. Ook kunnen we eventueel gebruik maken van speciale tarieven bij de luchtvaartmaatschappijen en kunnen we de vlucht(en) voor je in optie houden. Zo heb je niet te maken met prijswijzigingen en kun je rustig nadenken over het reisvoorstel.

De beste reisperiode staat vermeld bij de bestemmingen en bij de voorbeeldreizen. Deze is vaak gebaseerd op het klimaat en de regenperiode op de bestemming. Maar juist als je buiten deze periode reist, geniet je van meer rust en ruimte en zal het minder druk zijn. Ook zijn vluchten en accommodaties vaak voordeliger en een stuk rustiger. Neem dus vooral contact op als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Met een op maat gemaakte reis bepaal jij!

En óók; Groepsreizen op maat 

Je zult het misschien niet in eerste instantie denken, maar ook groepsreizen kunnen wij op maat voor je samenstellen. Dus behoor je tot een vereniging, dispuut of wil je een groepsrondreis organiseren voor een bedrijf of je eigen familie? Ook dan kun je contact met ons opnemen. Je reist in uitstekende touringcars en wordt begeleid door de meest professionele Nederlandssprekende reisleiders. Wat je gaat doen? Dat ligt helemaal aan jullie!

En óók; Reisadvies op maat

Heb je geen tijd of zin in het doorspitten van het internet of verouderde reisgidsen? En toch op zoek naar de beste accommodaties en mooiste reisroutes in Zuidoost-Azië? Maar wil je dit het liefst zelf boeken? Geen probleem! Wij geven je ook reisadvies op maat voor een vast tarief. Wij zijn altijd op de hoogte van de mooiste verblijfplaatsen en de meest recente ontwikkelingen op de bestemmingen en delen dit graag met je. Ook krijg je leuke tips over vervoer en andere praktische reistips. De rest is aan jou!

En óók; “International travel requests”

Although we are based in The Netherlands we also act upon international travel requests. Our team speaks English and place great value in offering first-class global support. Feel free to contact us through the different channels on our contact page. We look forward to hearing from you and are keen to learn about your travel aspirations in Asia. Please note that international terms and conditions apply. 

Onze zekerheden

Verzekeringen

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan voorkomen dat je iets vervelends meemaakt tijdens je reis. Zo kun je te maken krijgen met diefstal, een ongeval of je kunt ziek worden. Daarnaast kan er iets gebeuren waardoor je tijdens de reis naar huis moet. We raden je daarom aan een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekeringen nemen in veel gevallen de zorgen op zich en het voorkomt vervelende financiële gevolgen. Wij raden de Europeesche Verzekeringen aan voor een goede reis- en annuleringsverzekering.

GGTO & VvKR

Best Of Asia is uiteraard zelf ook goed verzekerd. Wij zijn bijvoorbeeld aangesloten bij het Garantiefonds GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. De GGTO garandeert dat je het reeds betaalde deel van jouw reissom terugkrijgt wanneer Best Of Asia in financieel onvermogen komt. Zij staan zowel vóór vertrek als tijdens de reis garant voor jouw betaalde reissom. Ook is Best Of Asia aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisatie (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine gespecialiseerde reisorganisaties. Met een mooie groep van kleinschalige reisspecialisten bundelen we onze krachten voor de beste reiservaringen voor onze klanten. Ook planten we gezamenlijk bomen voor Trees For All om de CO2 van onze reizen te compenseren.

Calamiteitenfonds

Best Of Asia is ook aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De reizen die je bij Best Of Asia boekt vallen allemaal onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument (een deel van) je reissom terugkrijgt wanneer we de reis als gevolg van een calamiteit niet, of niet volledig, kunnen uitvoeren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Ook zul je noodzakelijke meerkosten vergoed krijgen wanneer we als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of wanneer we je vervroegd moeten repatriëren.

Onze werkwijze

Stap 1. Oriëntatie via de website

Vanaf het begin heeft Zuidoost-Azië ons hart gestolen. De warme mensen, het heerlijke klimaat, de fijne cultuur en de voortreffelijke keuken maken ieder bezoek compleet. Op de website zie je wat ons betreft het beste dat Zuidoost-Azië te bieden heeft. Raak geïnspireerd door de bestemmingen, hoogtepunten, de mooiste routes en onze favorieten. Misschien heb je al een idee waar je naar toe wilt of heb je al een thema in gedachte zoals een huwelijksreis. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het samenstellen van je volgende reis!

Stap 2. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Naast de informatie op de website is er uiteraard nog véél meer mogelijk! Voor alle mogelijkheden kun je contact opnemen middels het contactformulier of het offerte aanvraagformulier. Wij gaan graag met je in gesprek over je voorgenomen reis. Dit kan zowel telefonisch, middels een online video call of op een locatie naar keuze. Het gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend. Na dit persoonlijke gesprek maken we een passend reisvoorstel dat aansluit op jullie wensen. Dit voorstel sturen we per e-mail naar je toe. Uiteraard kunnen we het reisvoorstel altijd wijzigen tot het voor jou een échte droomreis is.

Stap 3. Je droomreis boeken

Als het voorstel helemaal naar wens is, dan kun je de reis bij ons boeken. We vragen je een boekingsformulier in te vullen en met deze gegevens kunnen we samen met onze lokale partners de reis voor je reserveren. Na de bevestiging van de boeking krijg je van ons de (aanbetalings)factuur en meer informatie over de reis. Nadat de boeking akkoord is kun je natuurlijk altijd bellen als je nog vragen hebt over je reis, want de voorpret is natuurlijk net zo belangrijk! Voor vertrek ontvang je een uitgebreid pakket met de reisbescheiden inclusief alle benodigde gegevens, reisinformatie en onze favoriete plekjes op de bestemmingen die je aandoet. Sit back, and relax!

Stap 4. Ontspannen op reis

Ook tijdens de reis nemen we al je zorgen uit handen! Ter plaatse nemen de lokale reisspecialisten het over en bij hen ben je in de allerbeste handen! Gedurende de reis hebben we direct contact met de plaatselijke vertegenwoordiging, om jullie reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook heb je zelf een plaatselijk aanspreekpunt waar je terecht kunt voor praktische vragen of hulp. Uiteraard is Best Of Asia ook 24 uur per dag te bereiken op een speciaal noodnummer mocht dit nodig zijn. Niets is zo belangrijk als zekerheid en veiligheid tijdens het boeken én tijdens het reizen. Wij gaan voor de mooiste herinneringen!

Geniet van elkaar.
De rest doen wij.