Laos Reizen

Dit is Laos!

Over onze Laos reizen

Laos is dé favoriet in Zuidoost-Azië als het gaat om natuur en cultuur! En ook zeker wat betreft gastvrijheid. Reizen in Laos is daardoor relaxed. En je wordt vaak hartelijk begroet door de vriendelijke bevolking. Laos is tevens ook één van de dunst bevolkte landen van Azië. En heeft, net als Myanmar, door het strenge regime weinig toerisme gekend. Mede hierdoor verloopt de ontwikkeling van het land langzaam en moeizaam.

De vele gezichten van Laos

Doordat Laos wordt omringt door 5 buurlanden zijn er ontzettend veel etnische minderheden. Er leven meer dan 50 verschillende bevolkingsgroepen in Laos met allen hun eigen taal, tradities, klederdracht en geloof. Desondanks zie je dat de tradities sterk behouden zijn gebleven, wat reizen door Laos extra bijzonder maakt. Je waant je daardoor ook echt even in een hele andere tijd!

Daarnaast kent het landschap van Laos ontzettend veel bergtoppen. En met bomen beklede groene heuvels. Tevens loopt de immense Mekong Rivier van het noorden volledig naar het zuiden. Dit zorgt vaak voor zeer bijzondere zonsondergangen die je kunt bewonderen vanaf het terras aan het water. 

Typisch Laos

Tijdens je reis door Laos zul je zien dat je nog heel veel rustige plekken treft en dat het lokale leven nog steeds niet veel veranderd is door invloeden van buitenaf. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door schoolgaande kinderen in uniformen, fietsers en brommende tuk tuk’s in de mooiste kleuren.

Bovendien zie je in Laos vele boeddhistische monniken die in saffraankleurige gewaden naar de tempels lopen. Wat het straatbeeld nog mooier en authentieker maakt zijn alle bouwwerken uit de Frans koloniale tijd. Want ja! Laos was een kolonie van Frankrijk van 1893 tot 1953. En dat is niet alleen terug te zien in de prachtige architectuur.

Ook krijg je heerlijke baguettes bij het ontbijt en af en toe vind je een croissantje op de hoek van de straat. Daarnaast wordt er in het land heerlijke koffie verbouwd dat net zo gemalen wordt als de koffie die wij kennen. De Laotiaanse koffie behoort zelfs tot de beste ter wereld! De koffievelden vind je bij het Bolaven Plateau in Laos. Dit hele gebied is prachtig en een bezoek waard. Zeker voor koffie liefhebbers!

Hoe kom je in Laos?

Je kunt Laos vanuit alle omliggende landen bezoeken. En of je nu vanuit de lucht, over land, of via de rivier in dit prachtige land aankomt. Het is echt een plaatje! Laos heeft geen kust, vandaar de prachtige bergketens die het land omsingelen. Maar mocht je toch wat strand willen tijdens je reis naar Azië. Dan kun je je reis naar Laos uiteraard heel goed combineren met een verblijf aan de Thaise stranden.

Vanuit Luang Prabang, Vientiane en Pakse kun je (directe) vluchten pakken naar de stranden van Thailand, maar ook die van Cambodja, Vietnam, Myanmar en Indonesië.

Kaart

Hoogtepunten

Reisinformatie

Wat is de beste reistijd?

De beste periode om naar Laos te reizen is wat ons betreft het droge seizoen van oktober t/m februari. Het is veelal droog en de temperaturen liggen rond de 26 en 29 graden Celsius. Daarom is dit wat ons betreft de beste reistijd voor Laos. Met veel zonuren en relatief weinig regen. Hoe meer je naar het zuiden van Laos reist, des te droger het vaak wordt…

LEES MEER…

Heb ik een visum nodig?

Je hebt verschillende zaken nodig als je naar laos reist zoals een visa Laos. Om naar Laos te reizen heb je tevens een paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland of België nog 6 maanden geldig is. Een visa kun je heel gemakkelijk online bestellen via: laoevisa.gov.la. Na betaling met je creditcard krijgt je binnen een aantal dagen een akkoord van…

LEES MEER…

Heb ik inentingen nodig?

Best Of Asia mag geen officiële uitspraken doen over inentingen en voorschriften. Echter uiten gasten nog weleens hun zorgen over Dengue en Malaria in Laos. Je hebt de grootste kans om malaria op te lopen in dichtbegroeide jungles. Zoals bij de grensgebieden met Cambodja en Vietnam. Afhankelijk van…

LEES MEER…

Wat is het recente reisadvies?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kun je de meest recente reisadviezen vinden voor alle bestemmingen. Hierop staan namelijk ook het reisadvies Laos. Hou dit altijd in de gaten. Of stel een automatische melding in. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van het meest recente reisadvies tijdens…

LEES MEER…

Voorbeeldreizen