Shinta Mani Wild Cambodja

best of asia - bianca

Shinta Mani Wild Cambodja

 

Door National Geograpic uitverkozen tot één van de 10 meest unieke verblijfplaatsen ter wereld; het Shinta Mani Wild. Onderdeel van een prachtige luxe hotelketen, met ongekende accommodaties door heel Cambodja. Geniet van ouderwetse koloniale wereldklasse!

Oog voor detail

Shinta Mani Wild is tevens het persoonlijke project van één van de meest flamboyante figuren in luxe reizen. Bill Bensley, afgestudeerd aan Harvard’s Graduate School of Design, heeft al heel wat waanzinnige resorts in Azië mogen ontwerpen. Waaronder dit geweldige tentenkamp in Cambodja.

Waar ligt het Shinta Mani Wild?

Na ongeveer 3 uur rijden van Phnom Penh sla je onverwachts een onverharde weg in. Een pad midden door de bossen, gedomineerd door de toppen van de Cardamom Mountains. Dit prachtige tentenkamp ligt tussen de nationale parken Bokor en Kirirom en is een ​​duurzaam eco-toerisme project. Ooit was deze regio ontoegankelijk, omdat dit de laatste schuilplaats was van de Rode Khmer. Deze regio wordt nu gezien als één van de grootste bosgebieden in Zuidoost-Azië, én is de thuisbasis van Aziatische olifanten, gibbons, luipaarden en Maleise zonneberen.

Geniet van de natuur

Met de bouw van dit resort wordt tevens veel gedacht besteed aan de bijdrage die het kan leveren voor de natuur en de lokale inwoners. Zo wordt het gebied rondom het resort beschermd en is het resort op een prachtige manier geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Met de bouw van het resort zijn daarnaast zo weinig mogelijk bomen gekapt. Ook verzorgt het resort trainingen en werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Een verblijf in Shinta Mani Wild

Het kamp bestaat uit 15 weelderige tenten die op palen zijn geplaatst zodat het de leefomgeving van de dieren zo min mogelijk in de weg staat. De faciliteiten zijn gelegen aan de rand van een ravijn met een geweldig uitzicht op een rivier. In het natte seizoen is zelfs de waterval zichtbaar! Binnen de resorts van Shinta Mani worden verhalen verteld. Het Shinta Mani Wild lijkt op een echt koloniaal safari kamp. Met koperen armaturen, lederen stoelen, donker houten meubilair, zilverwerk, kristallen karaffen en ouderwetse bakelieten telefoons dat duidelijk naar de oude koloniale geschiedenis van Zuidoost-Azië wijst. De service is ongeëvenaard en ontzettend puur. Zoals de Cambodjaanse bevolking zelf.

De activiteiten van Shinta Mani Wild

Je kunt allerlei avontuurlijke excursies maken vanuit het resort. Zoals ziplinen door de jungle toppen, mountainbiken, motortochten, kajakken, vissen, vogels spotten. Óf je kunt natuurlijk lekker onderuitgezakt genieten van een picknick in het midden van de natuur. Ook heb je de mogelijkheid voor een heuse sundowner. Zo een heerlijk drankje terwijl je geniet van de zonsondergang. Tevens kun je de dag afsluiten in de kleine spa met Khmer-behandelingen en organische producten.

‘Great guests deserve great butlers’. Daarom beschikt het resort tevens over echte adventure butlers! Je kunt dit alles dus ervaren onder begeleiding van professionele gidsen! Shinta Mani is puur genieten, wat je ook doet.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Meest recente berichten
olympische spelen 2021 japan kyoto
Japan

Olympische Spelen Japan

Olympische Spelen Japan!   De Spelen van 2021 hebben plaatsgevonden zonder publiek, maar we begrijpen dat je enthousiast bent geworden over Japan! Japan is namelijk

LEES MEER »
shinta mani wild cambodja - ligbedden
Cambodia

Shinta Mani Wild Cambodja

Shinta Mani Wild Cambodja Door National Geograpic uitverkozen tot één van de 10 meest unieke verblijfplaatsen ter wereld; het Shinta Mani Wild. Onderdeel van een

LEES MEER »