Bagan Ballooning

Dit is Inle Lake & Bagan Ballooning!

Bagan Ballooning

De Bagan Ballooning excursie is één van de beste excursies die wij zelf ooit hebben gemaakt. De ochtend is volledig tot in de puntjes verzorgd. En je vergeet even helemaal dat je in Myanmar bent. Totdat je langzaam over de tempelruïnes vliegt in een grote mooie luchtballon. Stil van al het moois dat je onder je voorbij ziet glijden.

Het Bagan Ballooning avontuur begint al vroeg in de ochtend wanneer een romantisch omgebouwde vintage bus voor je hotel stopt. Je hobbelt samen met andere gasten naar één van de speciale lanceerplaatsen. Deze plek is geheel afhankelijk van de windrichting en de windsnelheid. Dus altijd weer een verrassing. De opkomende zon onthult dat er diverse teams bezig zijn met het voorbereiden van de ballonnen. Je ziet lage mist opkomen over de velden en de spanning neemt wat toe. De zonsopkomst, in combinatie met het vuur dat in de ballonnen schijnt, maakt het tafereel heel mystiek en sprookjesachtig. Je voelt je even heel bijzonder terwijl je geniet van koffie, thee en cake.

De vlucht van Bagan Ballooning

Nu de ballonnen rechtop staan, is het tijd om aan boord te klimmen. De behulpzame bemanning staat klaar om je een handje te helpen. De ballon wordt geleidelijk, en in een rustig tempo, de lucht in getrokken. Het gaat heel langzaam en sereen. Je zult niet meer dan 15 km/u windsnelheid hebben. En langzaamaan krijg je als passagier een vredig vogelperspectief over dit overweldigende landschap.

De piloten hebben allemaal jarenlange vliegervaring in Bagan. En je merkt dat ze deze ballonvaart met alle liefde doen. Met behulp van de vaardige piloot komt de ballon met een zachte landing neer. Uiteraard staat de meest vriendelijke bemanning voor je klaar met fruit en vers gebak. Daarnaast mag een glas mousserende wijn niet ontbreken. Poost op deze bijzondere ochtend!

Inle Lake Ballooning

En over landingen gesproken… Het begon allemaal als een sprookje in Bagan. Maar de ballonnen zijn ook bij Inle Lake gesignaleerd. Ook hier zijn de reusachtige ballonnen neergestreken en zijn de landingen soms wat avontuurlijker te noemen! Nog steeds geniet je van bovenstaande omschreven services. Al blaast de wind je soms een kant op, waarbij een landing op een boot de enige mogelijkheid is. Uniek en bijzonder. Dat zijn de ballonvaarten sowieso. Niet gesproken over het landschap dat je ziet. Want dat is werkelijk ongeëvenaard!

Rate limit exceeded, please try again in few seconds.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Voorbeeldreizen Bagan